2024. June 26. János, Pál napja

U18 Atlétikai Magyar Bajnokság: Egyéni csúcs és két hetedik helyezés

0
Székesfehérvár adott otthont az idei U18 (ifjúsági) országos bajnokságnak. Az A-Plast Ikarus BSE Kertvárosi Atlétika színeiben és városunk képviseletében mindkét „hevesi” dobószámban egy-egy atlétánk szerepelt – tájékoztatott Megyeri István.

Bódis Marcell súlylökő utolsó kísérletére érte el a legjobb eredményét. A 13,91 méteres lökésével végeredményben a hetedik helyet sikerült megszereznie. Érdemes megemlíteni, hogy a tizenkilenc fős mezőnyből csupán két 2008-as születésű atléta jutott a legjobb nyolc közé – közülük Marci volt az egyik. A többiek az egy évvel idősebb „évjárathoz” tartoznak.
Kolláth Kornél gerelyhajításban szerepelt, aki ugyancsak a hetedik helyen végzett. Legjobb eredményét a negyedik sorozatban érte el, ekkor 52,93 méterre szállt a gerelye, de volt neki több ötven méterhez közeli, és egy másik „ötvenen túli” dobása is. Az eredmény Kornél számára új egyéni csúcs is egyben.
Bár nem ehhez a korosztályhoz kapcsolódik, de további jó hír, hogy az U20 (junior) korosztályban szereplő Kovács Kristóf súlylökőnket meghívják a válogatottba, így remélhetőleg hamarosan magára öltheti a címeres mezt.
Forrás: Megyeri István

Hozzászólások lezárva.