2024. June 25. Vilmos napja

Kiemelten szűri az ittas sofőröket a rendőrség

0

Június 17. és 23. között a Magyar Rendőrség országos akciót tart az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján, adta hírül az ORFK Kommunikációs Szolgálata a police.hu weboldalon. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő személyeket szűrik ki.

A rendőrség rendszeresen kéri a honlapján a járművezetőket, hogy ittasan ne induljanak el, ne vezessenek, mert ezzel mind maguk, mind mások életét és testi épségét veszélyeztetik! Az alkoholos befolyásoltság növeli a baleseti kockázatot, hiszen az ittas ember másként érzékeli a körülötte lévő és történő dolgokat. Akár még vétlenül is szenvedhet olyan balesetet, amit józanul, ha időben látja, hogy más szabálytalankodik, és megfelelően reagál, el tudott volna kerülni.

– Ha vezet, ne igyon alkoholt, és ne üljön be olyan járművezető mellé, aki alkoholt fogyasztott! Ne adja kölcsön a járművét olyan személynek, aki nem józan! Ha ön a vendéglátó, a sofőrt soha ne kínálja alkohollal! – hívja fel a figyelmet rendszeresen a rendőrség a honlapján.

Magyarországon évek óta a zéró tolerancia, vagyis a vezetés előtti alkoholfogyasztás teljes tilalma van érvényben.

Hozzászólások lezárva.