A kulturális programok mellett gasztroélményeket is kínált az idei Heves-Alatka Eperfesztivál, melyen a páratlan párlatok jól csúsztak a bográcsban főtt ízletes ételekre. A sokéves hagyománnyal bíró rendezvény látogatói nem csupán zenés és táncos produkciókat láthattak és hallhattak, de számos bográcsban készült ételt is kóstolhattak. A főzőversenyre minden eddiginél több csapat nevezett, és próbált olyan finomságokat készíteni, amivel megnyerhette a három kategória helyezéseit. A díjakat Szabó Zsolt országgyűlési képviselő és Sveiczer Sándor polgármester adták át.
A nyolcadik alkalommal megrendezett fesztivál június 1-jén az alatkai régi iskola udvarán biztosított tartalmas szórakozási lehetőségek mellett a családi, baráti és munkahelyi csoportok közös főzőcskézését is lehetővé tette. A bográcsban főtt finomságokat azonban nem csupán a saját örömükre készítették a nevezők, tétje is volt a versengésnek: a legkülönlegesebb, legízletesebb ételek készítői oklevelet és tárgyjutalmakat vehettek át.
A térség legnépesebb főzőversenyén közel 40 csapat vett részt, akik hagyományos és különleges ízvilágú levesekkel, pörköltekkel és egyéb étkekkel neveztek.
A zsűri – Sveiczerné Kovács Éva, Kovács István alpolgármester, valamint Fekete István és Kozma Tamás képviselők – három kategóriában hirdetett győztest.
A “Halételek és minden más bográcsban” idei versenyén az alábbi eredmények születtek:
Levesek kategóriában
- helyezés – Tripla X
- helyezés – Steczina kertészet
- helyezés – Laczházi Viktória és társai
Különdíj – HEVA Kft.
Pörköltek kategóriában
- helyezés – Szekeres Róbert
- helyezés – Donáth Lajos
- helyezés – Balogh Zoltán
Különdíj – Káli csülkös betyárok
Minden más kategóriában
- helyezés – Falusi betyárok
- helyezés – Pacek Team
- helyezés – Veréb Zsolt
Különdíj – Bádogemberek