2024. November 27. Virgil napja

A térség legnépesebb főzőversenyén közel 40 csapat vett részt – fotókkal

0

A kulturális programok mellett gasztroélményeket is kínált az idei Heves-Alatka Eperfesztivál, melyen a páratlan párlatok jól csúsztak  a bográcsban főtt ízletes ételekre. A sokéves hagyománnyal bíró rendezvény látogatói nem csupán zenés és táncos produkciókat láthattak és hallhattak, de számos bográcsban készült ételt is kóstolhattak. A főzőversenyre minden eddiginél több csapat nevezett, és próbált olyan finomságokat készíteni, amivel megnyerhette a három kategória helyezéseit. A díjakat Szabó Zsolt országgyűlési képviselő és Sveiczer Sándor polgármester adták át.

A nyolcadik alkalommal megrendezett fesztivál június 1-jén az alatkai régi iskola udvarán biztosított tartalmas szórakozási lehetőségek mellett a családi, baráti és munkahelyi csoportok közös főzőcskézését is lehetővé tette. A bográcsban főtt finomságokat azonban nem csupán a saját örömükre készítették a nevezők, tétje is volt a versengésnek: a legkülönlegesebb, legízletesebb ételek készítői oklevelet és tárgyjutalmakat vehettek át.

A térség legnépesebb főzőversenyén közel 40 csapat vett részt, akik hagyományos és különleges ízvilágú levesekkel, pörköltekkel és egyéb étkekkel neveztek.

A zsűri – Sveiczerné Kovács Éva, Kovács István alpolgármester, valamint Fekete István és Kozma Tamás képviselők – három kategóriában hirdetett győztest.

A “Halételek és minden más bográcsban” idei versenyén az alábbi eredmények születtek:

Levesek kategóriában

  1. helyezés – Tripla X
  2. helyezés – Steczina kertészet
  3. helyezés – Laczházi Viktória és társai

Különdíj  – HEVA Kft.

Pörköltek kategóriában

  1. helyezés – Szekeres Róbert
  2. helyezés – Donáth Lajos
  3. helyezés – Balogh Zoltán

Különdíj – Káli csülkös betyárok

Minden más kategóriában

  1. helyezés – Falusi betyárok
  2. helyezés – Pacek Team
  3. helyezés – Veréb Zsolt

Különdíj – Bádogemberek

 

Hozzászólások lezárva.