2024. June 25. Vilmos napja

Maximális pontszámmal lett bajnok a terepfutó Frisch Dávid az országos versenyen

0
Frisch Dávid, édesapja nyomdokaiban haladva indult a a Magyar Sporttúra és Terepfutó Szövetség (MSTSZ) által kiírt Országos Gyermek Bajnokság 2023-24-es idényében, melynek utolsó fordulóját Nagylókon rendezték meg. Az ifjú sportoló nem csupán ezt a szakaszt teljesítette maximális pontszámmal, hanem a többi futamot is, így ő lett az idei év bajnoka!

A szövetség versenye 6 futamból állt, melyek átlagosan 20 km hosszúak voltak. Egy alföldi és öt hegyi terepet kellett a nevezőknek teljesíteniük. Aggtelek környékén, a Balaton-felvidéken, a Börzsönyben, a Pilisben, a Budai-hegységben, ezek szintemelkedése 500-800 méter közötti.
Dávid az idén indult először ezen a megmérettetésen, melynek értékelése, vagyis pontozása a megtett útszakasz, a szintemelkedés és a sebesség szorzatából jön ki. Ebben maximális pontokat szerezve nyerte meg a hat futamot külön-külön is, és így természetesen az összetett végeredményben is ő lett a 2023/24-es idény bajnoka!
“Helyszínünk az ország középső, de nyugati részén Nagylók. Kis lélekszámú település, itt az élet stop kb.
Az év legkönnyebb futama a maga 18 km-vel, de a tájékozódást tekintetében a legnehezebb. Sőt mivel térképen nem látható utakon vezet még egy lapátnyi nehézséggel.
Ami viszont könnyebbséget jelent hogy olyan mintha itthon mennénk, mert alig volt benne szint. Végül az elején a faluban tévedtünk csak el, utána minden flottul ment.
Úgy alakult a szezon, ahogyan terveztük, az első futam után kiegyensúlyozott tempónk volt, csak a magunk sebességével foglalkoztunk.
A cél a maximális pontszám begyűjtése volt, ami sikerült. Persze van még potenciál és kedv a jövőt illetően. Azért, hogy savanyú legyen a szőlő, az érmék nem készültek el az utolsó fordulóra. Nem ezért csináljuk, de azért a győzelem öröme mégis az, amikor nyakadba akasztanak egy magyar bajnoki érmet, és ott állsz a többiekkel. Ez pótolhatatlan pillanat…
Ami viszont mindennél többet ér a haza út első gondolatai. Dávid, mi a célod ezzel az egésszel kérdés válasza:
Hogy olyan futó legyek mint Te és eljussak én is az UTMB-re. Talán kevés apa mondhatja magáról, hogy ő a fia sport példaképe” – olvasható a Lacko Trail oldalán.

Hozzászólások lezárva.