2024. June 28. Levente, Irén napja

Debrecenben kirándultak a hevesi diákok

0

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program keretében kiírt „Tehetségközelben” komplex tehetséggondozó programok támogatására című pályázatán sikeresen pályázott a Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hevesi József Tagiskolája. A „Nem csak játék” – élményalapú komplex képességfejlesztő program ( NTP-TEHETSÉG-23-0297) keretében a pályázatban részt vevő 26 tanuló 5 pedagógus kíséretével 2024. május 31-én Debrecenbe kirándult.

„A program első állomásaként 5 csapatot alkotva 1-1 szabadulószobából való kijutás várt ránk. Minden szabadulószoba más-más témakör köré épült. Az ókori piramisok rejtélyei, a dzsungel mélye, a hidegháború titkos bunkere, az őrült professzor laboratóriuma és a rejtelmes börtön mind-mind izgalmas feladatokat tartogatott a csapatoknak.

A szabadulószoba feladatai megmozgatták minden résztvevő agytekervényét, a kijutáshoz szükség volt a tagok között jó együttműködésre, kommunikációra és nagyfokú kreativitásra. A 60 perces játékidő alatt igazi csapattá kovácsolódtak a csoportok.

Az éttermi ebéd után a Nagyerdő Sziget-kék tematikus játékparkját fedeztük fel. Elnevezését Szabó Magda regénye ihlette, hiszen ahogy a mű, úgy ez a létesítmény is egy lenyűgöző világba repít minket. Sok új élménnyel és tapasztalattal gazdagodva tértünk haza” – zárult az intézmény beszámolója.

Forrás: hevesiskola.hu

Hozzászólások lezárva.