2024. June 25. Vilmos napja

Heves városa közel 50 millió forintot nyert illegális hulladéklerakók felszámolására

0

Felszámolja az illegális hulladéklerakókat Heves. A célra 47 millió forintot nyert a városvezetés, a pályázatot még március végén nyújtották be. Tucatnyi helyszínről több mint 1000 köbméter illegális hulladékot hordanak majd be a lerakóba.

Pár órája kaptuk a hírt, hogy Heves Város Önkormányzata eredményesen pályázott az Energiaügyi Minisztérium képviseletében eljáró  Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Részvénytársaság által meghirdetett az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében, még februárban kiírt a „Tisztítsuk meg az Országot II.” tárgyú pályázati felhívásra – tájékoztatta szerkesztőségünket Sveiczer Sándor városvezető.

Az elnyert  támogatással városunk az illegálisan elhelyezett hulladékkal terhelt területek teljes megtisztítását tűzte ki célul. Összesen 28 db illegális lerakóhely felszámolása valósul meg. 570 m3 építési és 582 m3 vegyes, kevert hulladék kerül összegyűjtésre, válogatásra és elszállításra.

A további hulladék-keletkezés megakadályozása érdekében bővítésre kerül a 120 darabos Hevesi Őrszem Kamerarendszer is!

A pályázat célja az illegális szemétlerakó helyek felszámolása, mely által a lakókörnyezet és a városrész élhetőbbé válik, továbbá környezetünk megóvása, az illegális hulladéklerakók okozta talaj-, víz-, és levegőterhelés megszűntetése és a tájsebek csökkentése.

 

Hozzászólások lezárva.