2024. June 26. János, Pál napja

Időutazás a Körzeti Iskolával (videóval)

0

Színes, kulturális bemutatót tartott a Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola május közepén a Heves Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban. A harmadik alkalommal megrendezett Körzetis Hacacáré tematikus programja egy időutazás hangulatát idézte meg – írta a hevesiskola.hu.

Az évfolyamok tanulói a történelmi korokban utazgatva egy-egy ikonikus korszak zenéjére koreografált előadást mutattak be.  A műsort az űrkorszakból az időgépen keresztül 2024-be visszautazó pedagógusok tánca nyitotta meg, majd a végzősök csodálatos hangulatú keringője bűvölte el a nézőket.

Az évfolyamok a jelenből a múltba tartó idővonal mentén mutatták be fergeteges produkcióikat. A délután folyamán felléptek a Sky Dance Sportegyesület táncosai, valamint kihirdetésre került a Szívkirály és Szívkirálynő szavazás eredménye is. A programot az iskola tanulóinak közös örömtánca zárta.

A hippik világába repítették el a nézőket a hetedikesek, a ’20-as évek Amerikáját idézte meg a hatodik évfolyam pörgős, dinamikus charleston tánca. A második évfolyam a nindzsák és a gésák világába, a negyedikes osztályok Mátyás udvarába, a reneszánsz korába kalauzolta el a közönséget. A legendásan bátor vikingharcosokat jelenítették meg a harmadikosok, s a Krisztus előtti időkben virágzó napfényes Hellasz lakóinak táncmulatságába engedett betekintést az ötödik évfolyam bemutatója. A legkisebbek az ősemberek világát mutatták be bohókás táncukkal. Az időutazás utolsó állomásaként a tehetségműhelyekben dolgozó gyerekek a Föld keletkezésének időszakát jelenítették meg a látványos víztánccal.

A Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2023-ban sikeresen pályázott a Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program keretében kiírt a „Tehetségközelben”-komplex tehetséggondozó programok támogatása című pályázatraA programba bevont 40 tanuló egész tanéven átívelő projektet valósított meg, melynek része volt a tánctanulás. A Küllőnevelde a látványos víztánccal mutatkozott be a Körzetis Hacacárén. A tanulók táncruháit és eszközeit a pályázati forrás biztosította. A tánctanulás célja a gyermekek koordinált mozgásának fejlesztése, az önbizalom erősítése, a személyiség fejlesztése. Az egyedi, látványos tánc méltó zárása volt a kulturális bemutatónak.

Forrás: hevesiskola.hu

Hozzászólások lezárva.