2024. July 4. Ulrik napja

FERGETEGES KONCERTEK ÉS REKORD NÉZŐSZÁM A HEVESI EPERFESZTIVÁLON (fotóalbummal)

0

Gasztro- és kulturális élmények egy napon – Hatalmas Kowalsky koncerttel zárult a VIII. EperFesztivál Heves-Alatkán

Sokakat és minden korosztályt megmozgatott Dél-Heves legnagyobb gasztro-kulturális fesztiválja, mely két helyszínen zajlott: a több ezres nézőszámot fogadó koncerttéren és a régi iskola udvarán, ahol gyermeknapi mulatság várta a lurkókat. Közel 40 csapat nevezett a főzőversenyre és kiderült az is, hogy ki lett a Páratlan Párlatok Párbajának hevesi bajnoka.

Nyolcadik alkalommal várta a kikapcsolódni vágyókat a Heves-Alatkán megrendezett EperFesztivál, Dél-Heves legnagyobb gasztro- és kulturális eseménye. Az ingyenesen látogatható rendezvény szombat reggeltől egészen éjfélig nyújtott változatos programokat – köztük hazai és külföldi sztárfellépők zenei produkcióit – Heves önkormányzatának jóvoltából. A legnagyobb tömeget idén is az élő nagykoncert vonzotta, a szervezők ezúttal a több mint 20 éves múltra visszatekintő, minden korosztályban népszerű Kowalsky meg a Vega zenekart hívták meg.

“Rekordot döntöttünk látogatószámot tekintve, a gyermekudvarban zajló városi gyermeknapot, a nagy-színpadunk programjait, valamint a főzőversenyre nevező csapatokat illetően is.
Tisztelettel köszönöm a rendezvény előkészítésében és lebonyolításában közreműködők fáradhatatlan munkáját!” – írta Sveiczer Sándor polgármester közösségi oldalán.

A hagyományoknak híven főzőversennyel indult a nap, déltől pedig egymást váltották a fellépők a nagyszínpadon és a gyerekudvarban, ahol a legkisebbeket is színes elfoglaltságok várták.

A felnőtteknek a GondaMusic Band, Gyémánt Valentin, illetve Mujahid Zoltán slágerválogatásai után az ex Baby Sisters tag, Baby Gabi énekelt, majd Josh és Betti adott elő Desperado, valamint Josh és Jutta slágereket. A nagyszínpadon ezután a Wolf Kati Band koncertje következett, Erox Martini pedig ismert olasz dalokra táncoltatta meg közönségét. Nagy sikert aratott a Hevesi Fúvósok és Mazsorettek, valamint az Ottawan feat. Esther Live Act fellépése, akik a hajdani nagy diszkóslágerekkel csaptak hatalmas bulit.

A leginkább várt fellépő, a Kowalsky meg a Vega nagykoncertje után éjfélig szóltak a retró diszkó dalai DJ Paz és Jucus közreműködésével.

A legfiatalabbaknak késő délutánig tartó gyermeknapi programokkal kedveskedtek a szervezők: őket az Óperenciás Együttes interaktív, bábos gyermekkoncertje szórakoztatta, majd Lóri kalózkapitány zenével és különböző feladványokkal színesített műsora hívta a színpad elé. Szabi bűvész együtt varázsolt a gyerekekkel, a Ritmus Dance, illetve az NSF Dance Family táncosai pedig látványos bemutatóval készültek erre a napra.

A fesztivál fő attrakciója természetesen idén is a főzőverseny volt, melyen számtalan csapat bográcsában főtt a sok finomság. A legízletesebb étkekre jól csúsztak a páratlan párlatok, melyek készítői szintén átvehették elismeréseiket.

A rendezvény főszervezője: Heves Város Önkormányzata, Művelődési Központ, Új Hevesi Média Kft.
Társszervezők, segítők: Heva Kft., Városgondnokság, Hevesi Rendőrkapitányság, Hevesi Polgárőr Egyesület, Heves Város Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata, Csillagvirág Népművészeti Egyesület.

 

Hozzászólások lezárva.