2024. July 4. Ulrik napja

Budapest Open Schulek Ágoston Emlékverseny: Szép sikerek június első napján

0
A Magyar Atlétikai Szövetség egykori elnöke előtt is tisztelegtek azok az atléták, akik tegnap rajthoz álltak a fővárosi nyílt atlétikai versenyen. Az A-Plast Ikarus BSE Kertvárosi Atlétika színeiben és városunk képviseletében nyolcan álltak rajthoz, akik közül többen is dobogóra állhattak – ráadásul négyen egyéni rekordnak is örülhettek. A programról Megyeri István tudósított.

Tóth Lilla gerelyhajításban indult a felnőtt mezőnyben és 36,96 méteres legjobb dobásával a kilencedik helyezést tudta megszerezni.
Az U16 (serdülő) korosztályban szerepelt Almási Dominik. Neki egyébként a gerelyhajítás a fő száma, de a túl korai időpont miatt ebben a számban nem indult. Súlylökésben viszont megjavította egyéni rekordját és 11,69 méteres legjobb lökésével a negyedik helyet tudta megszerezni.
Ugyanebben a korosztályban indult Pető Gergő is, aki szintén megjavította az egyéni rekordját; ráadásul a 14,14 méteres eredménye azt is jelentette, hogy az eredményhirdetéskor az ezüstérmet vehette át, vagyis második helyezett lett.
Az U18 (ifjúsági) korosztályban Bódis Marcell indult súlylökésben. 13,95 méteres eredménnyel fejezte be a versenyt, és ez neki is az ezüstérmes pozíciót jelentette.
Az U20 (junior) súlylökő mezőnyben is két indulónk volt: Olteán Attila ismét megjavította az egyéni rekordját, és 10,86 méteres lökéssel ezüstérmes lett. Ugyanitt Kovács Kristóf ismét remekül versenyzett: nagyszerű, 16,82 méteres lökéssel átadta a múltnak a nemrégiben felállított egyéni csúcsát, nem mellesleg megnyerte a versenyt, vagyis aranyérmes lett.
A felnőtt súlylökő mezőnyben szerepelt Detrik Balázs, aki 15,68 méterrel a negyedik helyen végzett. Ugyanitt Kovács László felállhatott a dobogóra, miután 17,44 méteres eredményével ezüstérmes lett.
Forrás: Megyeri István

Hozzászólások lezárva.