2024. July 2. Ottó napja

Hatalmasat buliztak a gyerekek a télkergető karneválon – ALBUMMAL

0

A hevesi Művelődési Központ szervezésében az idén is megrendezésre került a télkergető családi játszóház. A program az intézmény, évről évre izgalommal várt kézműves és kulturális rendezvénye, mely tartalmas szórakozást kínál az oda látogató gyerekeknek és szüleiknek. A remek hangulathoz idén a közel 30 éves Alma Együttes slágerei is hozzájárultak. A rendezvény célja természetesen most is a gyermekek, családok szórakoztatása, a helyi kézműves hagyományok népszerűsítése, a közösségépítés és a tavasz közeledtének köszöntése volt – emelte ki Balogh Margó intézményvezető.

A szervezők minden alkalommal úgy alkotják meg a programokat, hogy kicsik és nagyok is megtalálják a számukra megfelelő elfoglaltságot: a koncert mellett játszósarok, arcfestés, zsákbamacska, buborékshow és kreatív kézműveskedés tette még színesebbé a napot.

A játszósarokban a legifjabbak különböző készségfejlesztő játékokkal foglalatoskodhattak, az ügyeskezűek pedig mutatós lakásdekorációkat, tavaszi asztaldíszeket és nemezelt tárgyakat készíthettek a Csillagvirág Népművészeti Egyesület, a helyi kézművesek – Balogné Palla Márta népi kismesterség oktató és Lányi Judit -, valamint Halassy Csilla szobrászművész segítségével.

A remek hangulatot tovább fokozta az Alma Együttes interaktív gyermekkoncertje, közös táncra és éneklésre hívva a megjelenteket.

Az óriásvásznas gyermekmoziban Scooby Doo és a Koboldkirály kalandjait követhették nyomon az érdeklődők.

A szervezők remélik, hogy a „Télkergető Karnevál” hagyománya jövőre is folytatódik, és még több érdeklődőt vonz a Művelődési Központba.

 

Hozzászólások lezárva.