2024. July 4. Ulrik napja

Gála – A hevesi kézilabdázók ismét együtt köszöntötték az újévet (fotókkal)

0

A szép hagyomány folytatódott, idén immár kilencedik alkalommal gyűltek össze január elején a kézilabda szerelmesei a Heves Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban. A programon a különböző korosztályokhoz tartozó csapatok barátságos mérkőzésekkel köszöntötték a 2024-es esztendőt, valamint jó hangulatú beszélgetések során megosztották egymással a kézilabdához kötődő emlékeiket, történeteiket. A gála részleteiről Steczina Zsolt szakosztályvezető, a program főszervezője tájékoztatta szerkesztőségünket.

– A délután alkalmat teremtett a generációk közötti találkozásra, a régmúlt emlékeinek felidézésére és a kézilabda, a játék újra megélésére. Évek óta állandó része a megnyitónak egy szomorú momentum is, ez pedig a megemlékezés. Ilyenkor azokra a sporttársakra emlékezünk, akik az évek alatt távoztak a közösségből – mondta el Steczina Zsolt.

Hozzátéve: “ezután a legkisebbek, a 8-10 éves szivacskézilabdázók léptek pályára, őket követték az U8 és az U10-es fiú-lány, az U12-es lányok, az U15-ös fiúk – szülők, a serdülő fiúk – szülők és a lány ifi – felnőtt csapatok közötti küzdelmek. A nap fénypontja a korosabb lányok – idősebb fiúk csatája volt, majd a kevésbé idős férfi csapatok mérkőzései zárták a délutánt”.

A szurkolókat, játékosokat és minden résztvevőt a csarnok VIP részén svédasztalos fogadás várta, frissítő italokkal és a már hagyományos zsíros kenyérrel, pogácsával. A hagyományokkal szakítva, a Laubert István által készített birkapörkölt is fogyasztható volt.

Steczina Zsolt szakosztályvezető a program végén megköszönte Heves város vezetőségének a rendezvény lebonyolításához nyújtott segítséget, valamint a Hevesi Sportegyesület és azon belül a két kézilabda szakosztály mindennapjaihoz, működéséhez biztosított támogatást!

„Már kilencedik alkalom, hogy minden év január elején összehozzuk, egy pályára tereljük azokat, akik szeretik a kézilabdát, szeretik azokat az emlékeket, melyeket a kézilabdához tudnak kötni. Sok emlék kerül újra elő, és akár kilencedjére is meghallgatjuk ezeket az évről évre szebbnek tűnő történeteket, és természetesen azt kívánjuk, hogy 20, 30, 50 év múlva is legyenek olyanok, akik tovább mesélik a mi anekdotáinkat” – hangzott el Dányi Márta testnevelő, szervező köszöntőjében, aki kiemelve a fejlődést részletezte az egyes korosztályok eredményeit:

A legkisebb korosztály, a 8-10 évesek közel 30-an vannak, és igaz, még csak ismerkednek a sportággal, de az a rengeteg energia, amivel rendelkeznek, nagy feladat elé állítja edzőiket. A kicsikkel Balog Renáta, Góbor Nikolett, Makó-Varga Szilvia, Makó Nándor és Nagy Zsolt foglalkoznak. A gyerekeknek nemcsak a sportolás, hanem a játék és a szórakozás is fontos, az edzések jól láthatóan ennek jegyében telnek.

A lány U12-es csapat 15 fős kerettel készül a tavaszi szezonra, amikor is csatlakoznak az MKSZ versenyrendszeréhez. Edzőik szerint a csapatban nagy a lelkesedés és a tehetség, a legfontosabb céljuk, hogy a lányok megszeressék a kézilabdát, hogy megtanuljanak csapatként együttműködni. Edzőik: Góbor Nikolett és Adácsi Noémi.

A fiú U15-ös csapat 12 tagja már komolyabb eredményekre törekszik. Edzőjük, Nagy Zsolt kiemelte, a csapat egyre összetartóbb és összehangolt játékra képes. A fiúk nagy elánnal vesznek részt az edzéseken és a mérkőzéseken, folyamatosan fejlődnek.

A serdülő fiúk, az U18-as korosztály tagjai annak dacára sem adták fel a kézilabdát, hogy tavaly nem tudtak a bajnokságban részt venni, létszámhiány miatt. Idén viszont már a negyedik helyen állnak a tabellán, Holló László edző méltán büszke rájuk, mert nem veszítették a motivációjukat és hitüket.

A lány ifjúsági csapat 18 tagot számlál, a téli pihenőt a tabella harmadik helyén töltik. Kiemelendő, hogy a tavalyi szezonban NBII-es bajnoki címet nyertek, erre a csapatra épül az NBII-es felnőtt női alakulat is, mely a bajnokság legfiatalabb átlagéletkorú csapataként, szinte csak hevesi lányokkal a soraiban próbálja megőrizni NBII-es tagságát. Nagy munka vár rájuk tavasszal. Edzőik: Makó Nándor és Balog Renáta.

A férfi csapat tavaly bronzérmet szerzett az NBII-ben, az idei őszi szezont hibátlanul teljesítette, így a tabella élén várja a folytatást. A csapat 16 fős létszámmal rendelkezik, a serdülő csapatból is ki-ki érdemei szerint, de legalább egyszer szerepelt a nagyok között. A született hevesiek létszáma az utóbbi években mélypontra süllyedt, sajnos sok évfolyam kimaradt. A férfi csapat edzője: Holló László.

A IX. Újévi Gálán kiderült, hogy a trénerek létszáma is szépen növekszik, már 6 fő rendelkezik megfelelő licenccel. További jó hír, hogy Patkovics Dániel személyben újabb aktív kézis próbál sikeres edzői vizsgát tenni a nyáron.

A program létrejöttében segítséget nyújtott: Heves Város Önkormányzata, az Új Hevesi Média Kft., a Városi Sport- és Rendezvénycsarnok munkatársai, Tóth Tamás, Árvai István, a Hordeum Kft., a Kovács pékség, a Jagfeld Hungária Kft., Fekete Józsefné Évike, Holló Richárd, Laubert István és barátai, valamint a női és férfi kézilabda szakosztály tagjai és edzői.

Fényképezte: Hevesi Hírportál/Mihics Zoltán

Hozzászólások lezárva.