A zenés és táncos programkínálat mellett a már megszokott és várva várt gasztroélményekben is bővelkedett a VI. Heves-Alatka Eperfesztivál, Heves Önkormányzata, a hevesi Hús és Csemege, és a Tóth Kertészet támogatásával. A bográcsban főtt finomságok elfogyasztása előtt kellemes meglepetésben volt része a főzőversenyre benevezett csapatoknak, akik a Páratlan Párlatok Párbajára beérkezett itókákat is megízlelhették. A rendezvényre érkezett több ezer látogató az egész napos szórakoztató programok mellett a magyar konyhaművészet sokszínűségét is megtapasztalhatta.
A városrészt népszerűsítő, immár több éves hagyománnyal bíró rendezvény május 28-án, az alatkai régi iskola udvarán a kicsiknek és nagyoknak biztosított szórakozási lehetőségek mellett lehetővé tette a családi, baráti és munkahelyi csoportok közös főzőcskézését is. A megmérettetésre érkező 45 csapat már reggel elfoglalta a helyét, és próbált olyan bográcsos különlegességet készíteni, ami a zsűri tetszését is elnyeri. A három kategóriában meghirdetett versengésen a legkülönlegesebb, legízletesebb ételek készítőit oklevéllel és tárgyjutalmakkal díjazták.
A térség legnépesebb főzőversenyén minden eddiginél több csapat vett részt, hagyományos és különleges ízvilágú levesekkel, pörköltekkel és egyéb étkekkel. A háromtagú zsűrinek – Kovács István alpolgármester, Sveiczerné Kovács Éva, Fekete István képviselő – nem volt könnyű dolga, de végül csak megszülettek az idei verseny eredményei is:
Minden más kategória:
- hely Balog Zoltán
- hely Csak csajok csapata
- hely Balla Richárd és csapata
- Különdíj: Donáth Lajos
Bogrács kategória:
- hely Veréb Zsolt
- hely TriplaX-csapata
- hely Göcző család
- Különdíj: Bódi Éva
Leves kategória:
- hely -Függöny király
- hely Steczina-kertészet
- hely Tóth Tamás
- Különdíj: Mónárék csapata
- Kovács István zsűrielnök különdíja: Ízvarázslók csapata