A Heves-Alatka EperFesztivál napján, május 28-án, ebben az évben is kiderül, hogy ki a „legütősebb” pálinka cím jogos tulajdonosa.
Városunk önkormányzata nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a település értékeit minél többen és minél többfelé megismerjék – vonatkozik ez a gasztronómiai értékekre is, jelen esetben a pálinkára. Ezzel a céllal hirdette meg öt évvel ezelőtt a párlatok párbaját, és keresi most is azt a helyi lakost, aki a legfinomabb nedűt főzi Hevesen.
A nevezés feltételei: három deci bármilyen gyümölcsből készített pálinka, jelöletlen üvegben; kizárólag hevesi pályázók jelentkezését várják, saját tulajdonú pálinkával; nevezési lap kitöltése, amelyen szerepelnie kell a tulajdonos nevének és a pálinka fajtájának.
- Leadási határidő: május 23-a
- Helyszín: Hevesi Művelődési Központ
- Értékelés: az első három helyezett díjazásban részesül
- Eredményhirdetés: május 28-án, az Eperfesztiválon.
Bővebb felvilágosítást Makó Nándor alpolgármester ad a 06-20/212-1343-as mobilszámon.