Ha húsvét, akkor nagy családi összejövetelek, kellemes együtt töltött idő és finom ételek. Az alábbiakban arra adunk tippeket, hogy mik legyenek azok a finomságok, amiből feltétlenül kerüljön valamennyi a húsvéti lakomák kínálatába.
1. A kalács
Legyen édes vagy sós, ha nem lenne a húsvéti asztalon, biztos mindenki hiányolná. Főtt tojással, sonkával és majonézes tormával igazi csemege vasárnap reggel. Mutatunk is egy különleges édes változatot és egy sósat.
Így készül húsvétra a háromszínű foszlós kalács és a húsvéti sós kalács.
2. A sonka
A kedvencek között a másik elmaradhatatlan fogás a sonka. Füstölt, főtt, sült formában is az asztalra kerülhet. És, hogyan kell sonkát főzni? Szánjuk rá két órát, érdemes és íme a recept: Húsvéti főtt sonka
3. Báránysült
Ez ám az igazi, ünnepi lakoma. Ha jó idő van, akkor még a kerti sütőben is elkészíthető. A rozmaring nagy barátja a báránykának.
4. Füstölt húsos bableves
Sok családban nem is ünnep az ünnep leves nélkül. Ha pedig húsvét, akkor már el is készíthetjük az egyik nagy kedvencünket, a bablevest. Lehet benne füstölt csülök vagy lábszár, füstölt kolbász, debreceni. De az alapot mindenképp füstölt szalonnával indítsuk.
5. Csülök cipóban
Ez a triplán nyerő kategória! Fantasztikusan néz ki, fantasztikusan finom és fantasztikusan laktató! Aki még nem kóstolta, nem tudhatja, miből maradt ki!
6. Húsvéti hidegtál, saláták és tojáskrém
Reggelihez, ebédhez köretnek, és vacsorához is ehetjük. Ez egy olyan húsvéti fogás, amire az egész család rájár. Ez pedig nem más, mint a hidegtál, a saláta, tojáskrém (kaszinótojásként vagy magában) és a töltött tekercses csodák (sonkában, sajtban).
7. Töltött húsos tekercsek
Igazi aranytallérok a húsvéti asztalra felszelt töltött hústekercsek, legyenek azok májas, gombás, sajtos vagy bármilyen formában töltve. Húsvétkor pedig akár tojás is lehet benne!
Tojással töltött hús fóliában sütve.
8. Sonkás muffin
Mindenki nagyon szereti a sós, két falatból bekapható húsvéti sütemények variációt. Most egy puha, langyosan, sőt melegen is fogyasztható változatot kínálunk:
9. Répatorta
Az ünnepi asztal édes és ékes dísze legyen egy répatorta, a mindennapok egyik olyan finomsága, amit jeles napokra is tartogathatunk!
Receptek forrása: nosalty.hu