A hosszú téli hónapok és a járványhelyzet elhúzódása kapcsán kiemelten fontos, hogy megfelelően működjön immunrendszerünk, melyben jelentős szerepe van az egészséges táplálkozásnak. A Magyar Vöröskeresztnél fontosnak tartják azt, hogy a lakosság hiteles forrásokból tájékozódjon az egészségmegőrzés hétköznapi lehetőségeiről, ezért összefogtak a hazai dietetikusokat, táplálkozástudományi szakembereket tömörítő Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével.
A szervezet 30 éve tevékenykedik a betegélelmezésen és közétkeztetésen túl, a táplálkozási tanácsadás valamint a gyógyítás különböző területein. Feladataik közé tartozik a táplálkozással és életmóddal összefüggő betegségek megelőzése, vagyis a korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás megismertetése a lakossággal.
Az MDOSZ által megalkotott és a Magyar Tudományos Akadémia ajánlásával rendelkező új hazai táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® közérthetően, élelmiszerekre lefordítva mutatja meg mindenki számára hozzáférhetően, hogy hogyan lehet megvalósítani az egészséges táplálkozást.
A két szervezet egészségfejlesztésért felelős szakemberei most hat olyan ajánlást fogalmaztak meg, melyek betartásával természetes forrásokból nyerhetünk a betegségek megelőzésében is elengedhetetlen vitaminokat és tápanyagokat, így téve ellenállóbbá szervezetünket a tél végi időszakban.
A vitaminokban gazdag, szezonális zöldségek és termények fogyasztása, a rendszeres és változatos étkezés valamint a megfelelő folyadékbevitel mind hozzájárulhatnak testünk optimális működéséhez.
A hazai legnagyobb humanitárius szervezet már több mint egy éve oszt meg tájékoztató anyagokat, így segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.
További információért érdemes ellátogatni a koronavírus-tájékoztató oldal óvintézkedések menüpontjára.
Forrás: voroskereszt.hu