2024. July 6. Csaba napja

Újabb országos dobogós helyezések: Kovács Kristóf testvére nyomdokaiban

0
Beindult a „nagyüzem” az atlétikában, már ami a fedettpályás szezont illeti. Az Ikarus BSE színeiben dobókörbe lépő hevesi súlylökők számára már a harmadik verseny volt a vasárnap megrendezett viadal. Ahogyan az elmúlt két alkalommal, most is kitűnő eredményekről számolt be Megyeri István, a HSE atlétikai szakosztályának vezetője Facebook oldalán, melyek közül is kiemelkedik a két Kovács testvér – Kristóf és László – teljesítménye.

– Az U18 (ifjúsági) korosztályban lépett dobókörbe Besenyei Adrienn – kezdi értékelését Kovács Gyula edző – aki ezúttal 10,41 méteres lökéssel a hetedik helyen végzett. Adriennek ez csupán a második „hivatalos” versenye volt, így még nem tekinthető rutinos versenyzőnek. A tapasztalat megszerzésével stabilizálni tudja majd a formáját, hiszen az előző alkalommal a mainál jobb eredményt és helyezést ért el.
Az edző ezt követően a fiúk teljesítményét értékelte, ugyanebben a korosztályban:
– Kezdem a legfontosabbal: mindhárom atlétánk megjavította az egyéni legjobbját. Csintalan Dániel 13,80 méteres eredménnyel fejezte a napot, és ezzel a hatodik helyet tudta megszerezni. Barta Zoltán 15,13 méterrel bronzérmes pozícióban végzett és ezzel az eredményével 10 centimétert javított. Ami pedig Kovács Kristóf teljesítményét illeti: egészen kiváló, 16,11 méteres utolsó kísérletével 95 centiméterrel (!) javította meg az egyéni csúcsát és ezüstérmet nyert. Remek teljesítmény mindhárom atlétánktól!
– Ma állt először rajthoz az idei szezonban Detrik Balázs a felnőttek mezőnyében, hiszen az első versenyén egy sérülés miatt már a bemelegítés után ki kellett szállnia a versenyből. Ennek figyelembevételével kitűnő eredmény részéről a 16,65 méter, amellyel több olyan „kollégáját” is megelőzte, akik az elmúlt hetekben folyamatosan edzhettek. Balázs ezzel az eredményével ezüstérmes lett. Csak versenytársa, Kovács László előzte meg, aki ezúttal újabb egyéni csúcsot produkált: a 17,59 méteres lökése csupán egy centiméterrel (!) marad el az U23 Európa Bajnokság kvalifikációs szintjétől. Ezzel természetesen aranyérmes lett – folytatja Kovács Gyula.
– Minden versenyzőnk eredményét kiválónak értékelem, melyek közül egyértelműen kiemelkedik a két Kovács testvér – Kristóf és László – eredménye, és igen örvendetes, hogy Balázs egy sérülés után jó eredménnyel tért vissza a mezőnybe. Egy hét múlva már az országos bajnokságon szurkolhatunk a két felnőtt súlylökőnek, majd újabb egy hét elteltével az U18 korosztály következik – fejezte be értékelését a HSE atlétika edzője.

Hozzászólások lezárva.