2024. November 27. Virgil napja

EperFesztivál: Gasztronómiai csodák a térség legnagyobb főzőversenyén

0

Nemcsak kulturális, hanem gasztroélményekben is bővelkedett az V. Heves-Alatka Eperfesztivál, melyen a Páratlan Párlatok Párbajának nyertes itókái jól “megágyaztak”  a bográcsban főtt zamatos ételeknek. A rendezvény látogatói a szórakoztató programok mellett az ízlelőbimbókra ható élményekben is részesülhettek. A főzőversenyre nevező számos csapat már reggel elfoglalta helyét, hogy olyan étellel kápráztassa el a zsűrit, amivel a meghirdetett kategóriák “leg”-je lehet.

A városrészt népszerűsítő rendezvény május 25-én, az alatkai régi iskola udvarán a kicsiknek és nagyoknak biztosított szórakozási lehetőségek mellett a családi, baráti és munkahelyi csoportok közös főzőcskézését is lehetővé tette. Az elkészült finomságokat azonban nem csupán a saját örömükre készítették a csapatok, tétje is volt a versengésnek: a legkülönlegesebb, legízletesebb ételek készítőit oklevéllel és tárgyjutalmakkal díjazták.

A térség legnépesebb főzőversenyén közel 40 csapat vett részt, akik hagyományos és különleges ízvilágú levesekkel, pörköltekkel és egyéb étkekkel neveztek.

A zsűri – Sveiczerné Kovács Éva, Dr. Czakó Gábor, valamint Kovács István és Lányi József képviselő – három kategóriában hirdetett győztest: a legjobb levest a Steczina Kertészet csapata készítette, az alatkai fiatal pipileves ízlett leginkább az ítészeknek. Pörkölt kategóriában Kovács László és a Hevesi Vízmű birkapörköltje szintén a legjobb helyezést vívta ki. Az egyéb kategóriában a Nagy Kedvenc csapat szabadtűzi konyhájából került ki az első hellyel jutalmazott különlegesség: pulykamell füstölt sajttal, eperrel és szerecsendiós burgonyafánk chilis eperszósszal.

Az idei versenyen a következő eredmények születtek:

Leves kategória:

  1. Steczina Kertészet – Alatkai fiatal pipileves
  2. Kozma István – Pandúrgulyás cipóban
  3. Forrás Vadásztársaság – Tárkonyos vadmalacleves tejszínnel

Pörköltek kategória:

  1. Kovács László és  a Hevesi Vízmű – Birkapörkölt
  2. Veréb Zsolt – Birkapörkölt narancslekvárral
  3. Balogh Zoltán – Erdei gombás pulykazúza pörkölt

Egyéb kategória:

  1. Nagy Kedvenc – Pulykamell füstölt sajttal, eperrel és szerecsendiós burgonyafánk chilis eperszósszal
  2. Járvási Józsefné – Vadas zsemlegombóccal
  3. Göcző család – Szabolcsi káposztás paszuly, tejfölös túróval

Különdíjak:

  • Sveiczerné Kovács Éva felajánlása: Juhász Kálmánné – Tarnamérai gazdag leves
  • Dr. Czakó Gábor felajánlása: Gulácsi András – Marhalábszár pörkölt
  • Kovács István felajánlása: Kézilabdások – Csülkös, babos csirkepörkölt
  • Lányi József felajánlása: Városgondnokság – Töltött káposzta
  • A Heves Gravír (Tóth Marianna és Szabados János) minden első helyezettnek egy gravírozott üvegtálat ajánlott fel

A RENDEZVÉNY FŐTÁMOGATÓJA: HEVES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

További támogatók: Juventusz-Panoráma Kft., Tóth Marianna és Szabados János gravírozók, Tóth László és Tóth Lászlóné, Hús és Csemege -Tóth Tamás Kft.

A rendezvény főszervezője: Heves Város Önkormányzata, Heves Média Kft., Művelődési Központ

Társszervezők, segítők: a Heva Kft., a Városgondnokság, a Harmatcsepp Játszóház, a Városi Könyvtár és a Sportcsarnok munkatársai.

Heves Város Önkormányzata és Sveiczer Sándor polgármester tisztelettel köszöni mindenkinek a részvételt, a segítők munkáját, a támogatók önzetlen hozzájárulásait, illetve a médiatámogatók – Rádió 1, Heves Média Kft., HO TV, Hevesi Hírek, Hevesi Hírportál, HatvanOnline, FM7 Rádió – nagyvonalú promóciós felajánlásait!

Fotó: Hevesi Hírportál/Jakab Tibor, HatvanOnline/Benei László

 

 

Hozzászólások lezárva.