Vasárnapi desszertünk! A legegyszerűbb és legfinomabb muffin, amit eddig készítettem, mindenkinek nagyon ízlik.
HOZZÁVALÓK:
- 6 db-hoz
- 2 tojás
- 200 g túró (nekem rögös állagú volt)
- 1 e.k olvasztott kókuszolaj kb.
- 0,5 dl tej (vagy kókusztej/víz)
- édesítő /eritrit/
- 50 g kókuszreszelék
- 1 csapott t.k sütőpor
- Krém:
- 25 dkg meggy
- 2 dl natúr görög joghurt
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg eritrit /darálva/
- 2 cs. nyírfacukor vaníliás cukor
- rumaroma
- fahéj
- fél e.k. étkezési zselatin
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat (szétválasztás nélkül) az édesítővel (géppel) habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, olajat, a villával áttört túrót, majd végül a sütőporral elkevert kókuszreszeléket. Szilikonos muffin-formába kanalazzuk és előmelegített sütőben megsütjük. (160 fokon kb. 30 percig sütöttem, 6 db normál méretű muffin lett ebből az adagból.
A krémhez a meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, botmixerrel összetörjük. A zselatint kevés vízzel, mikróban felolvasztjuk, kicsit kihűtjük és hozzáadjuk a meggyhez. A joghurtot simára keverjük a kétfajta cukorral, ízlés szerint rumaromával, fahéjjal. A jól lehűtött tejszínt /én növényit használtam/ keményre felverjük és robotgép segítségével homogénre összedolgozzuk.
A kihűlt muffinokat habzsák segítségével feldíszítjük. Kicsit fel lehet dobni a tetejét tejszínnel és meggyel, de ez elhagyható. Tálalásig hűtőben tartjuk, hogy a krém jól megdermedjen. 12 db muffinhoz /a tészta mennyiségét dupláztam/
Mészáros Erika receptje