A nagy sikerű Eperfesztiválon az is kiderült a nap végére, hogy kinek van a legpáratlanabb párlata Hevesen. A díjazottaknak Szabó Zsolt államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője gratulált elsőként. Első alkalommal hirdettük meg a Páratlan Párlatok Párbaját, ezúttal azonban kizárólag hevesiek vehettek részt a megmérettetésen, hiszen a város legjobb pálinkáját, illetve az év helyi pálinkafőző “mesterét” díjaztuk – mutatott rá Makó Nándor alpolgármester, a verseny koordinátora.
A sok bográcsos finomságra jól csúszott az EperFesztivál legízletesebb, legjobb párlata, melynek versenyét Heves Város Önkormányzata egy új kezdeményezéssel indította útjára: a tervek szerint ezentúl minden évben díjazzák majd azt a hevesi lakost, aki a legfinomabb pálinkát főzi településünkön.
A versenyen – melyre kizárólag hevesi pályázók jelentkezését várták, saját tulajdonú pálinkával – szakavatott zsűri választotta ki azt az itókát, ami 2017-ben elnyerte a Heves Legjobb Pálinkája címet. 31 párlattal neveztek versenyzők, húszféle gyümölcsből. A legkedveltebb Mészáros Géza birs párlata lett. A második és harmadik helyet pedig Zöldi Szabolcs sárgabarack és Gór Csaba málnapálinkája érdemelte ki – tájékoztatott az alpolgármester.
„A zsűri úgy ítélte meg, hogy a birsalma lett a befutó. Azt kell tudni róla, hogy kisüsti eljárással lett lefőzetve, egy pici almával keverve, de semmi olyan fortély nem volt, ami különleges. Nagyon örülök neki, vártam a sikert, bíztam benne, és örülök, hogy a zsűri így ítélte meg”- nyilatkozta Mészáros Géza.
A díjak felajánlója: Makó Nándor alpolgármester
Fotó: Hevesi Hírportál/Jakab Tibor