2024. June 26. János, Pál napja

A hevesi zenei tehetségtábor élményei (fotókkal)

0

A Hevesi József Általános Iskola és AMI Zeneművészeti Tagintézménye, második alkalommal szervezte meg zenei tematikus táborát városunkban, 2016. augusztus 22-e és 26-a között. Az egyhetes zenei kurzuson 30 tehetséges fiatal muzsikusjelölt vett részt, akik már játszanak valamilyen hangszeren, és zenei tanulmányokat folytatnak.

Az utolsó napon, pénteken 16 órakor kiállították a tábor alatt készült remekműveket, és felcsendültek a héten megtanult kamarazenei- és kórusművek is. Ennek helyszíne a Zeneiskola volt.

Nagyné Gulyás Katalin úgy véli, hogy ez a kezdeményezés tovább színesíti Heves kulturális életének palettáját, ápolva az intézmény korábbi kulturális hagyományait, és folytatva a város számára nyitott, színvonalas programok lehetőségének biztosítását. A Zeneiskola vezetőjét a tábor céljáról, programjáról is kérdeztük:
– A táborban résztvevő pedagógus kollégák, művészi és pedagógiai tudásuk, tapasztalatuk legjavát igyekeztek átadni tanulóik számára. Az egyhetes zenei kurzus célja elsősorban a tehetséggondozás, az együtt muzsikálás megtapasztalása, valamint az igényes zene-, és a zenélés szeretetére való nevelés. Jó érzés volt hallani, hogy az egész épület megtelt zenével. Lent is, fent is, innen is, onnan is a dallamok áradtak – mondta a tagintézmény-vezető, majd hozzátette:

“A táborban résztvevő fiatalok városunkból érkeztek, nagyrészt általános iskolai tanulók. Szabadidős programokról is gondoskodtunk a gyakorlás mellett. A 30 növendék délelőttönként kamarazenéléssel és kórusénekléssel töltötte idejét az intézmény pedagógusainak irányításával. Ebéd után a gyermekek szabad foglalkozás keretein belül megfigyelhették filmrészleteken át, hogyan fejezhetőek ki a zenében az érzelmek. A hét folyamán kézműves-foglalkozáson, lovagláson, zenei vetélkedőn vettek részt. A tábor záróakkordjaként a fiatalok az utolsó napon mutatták be zenei tudásukat, tehetségüket a szülők és a hevesi közönség előtt, iskolánk udvarán. Szép számmal érkeztek vendégek a táborozók örömére, hiszen erre a napra nagyon lelkesen készültek és számítottak a hevesiek érdeklődésére”.

Fotó: Hevesi Hírportál/Jakab Tibor

Hozzászólások lezárva.