Az Eperfesztivál a gyermekeknek és felnőtteknek szóló programok mellett az eperből készült ízletes ínyencségek versenyét is meghirdette. A szervezők olyan finomságokat vártak a nevezőktől, melyeket eperből készítettek, vagy hozzávalói között hangsúlyos szerep jutott ennek a zamatos gyümölcsnek.
Az eper-desszertek megmérettetésére az idén is sok, szemnek és szájnak is „kedvére való” sütemény és más édesség érkezett, ami a zsűrinek fejtörést, a fesztiválozók ízlelőbimbóinak pedig annál több örömet okozott.
A zsűritagok által a három legfinomabbnak ítélt desszert készítője értékes ajándékokban részesült: 1. helyezést ért el Tóth Tamásné epres panna cottája, a 2. helyezett Tóth Liliána epres-túrós tortája lett, a 3. helyezést pedig Bódiné Tábori Erzsébet epres álom desszertje érdemelte ki. A díjakat Sveiczer Sándor, Heves polgármestere adta át.
A háromtagú zsűri – Tóth Lászlóné, Janosek Antalné, és Birnbaum István képviselő – értékelése után a benevezett finomságokat a szabad tűzön főtt ebéd megkoronázásaként fogyaszthatták el a résztvevők.