2024. April 18. Andrea, Ilma napja

Komoly múlttal rendelkező versenyt rendeztek a Benedekben

0

A hevesi Benedek Elek Általános Iskola, Szakiskola és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola biztosította a helyszínét a XLIV. Országos Tanulmányi Verseny Heves megyei fordulójának 2019. április 10-én.

“Nagy öröm egy tanulmányi versenyen részt venni és megmérettetni magunkat. Le a kalappal a pedagógus kollégák előtt, minden elismerésem az övék, hiszen a szívüket-lelküket teszik ebbe a versenybe, és hogy a gyerekeknek átadják a tudást. Nagyon szépen köszönöm azt a kitartó munkát, amit egész évben végeznek, azt kívánom, hogy ez a lendület és kitartás sokáig maradjon meg bennük.

A tudás mindig érték. A tudás az, ami a jövőt elhozza, ami segít az életben” – köszöntötte Szabó Zsolt országgyűlési képviselő a rendezvény résztvevőit, a versenyző diákokat, a felkészítő tanárokat, és a meghívott vendégeket.

Sveiczer Sándor polgármester elmondta: A Benedek Iskola 1968. december 1-je óta gyógypedagógiai intézmény. Ebben az épületben 2012 szeptembere óta végzik a nevelő-oktató munkát. Megtisztelőnek tartja, hogy városunk ezen intézményünket kérték fel a verseny megrendezésére.

“Ne felejtsétek, hogy minden verseny, minden megmérettetés tapasztalatokat nyújt, erősíti az önbizalmat, és a nagybetűs életre készít fel” – szólt a versenyző diákokhoz.

Ballagó Zoltántól, az Egri Tankerületi Központ igazgatójától a résztvevők megtudhatták, hogy az Oktatási Hivatal minden évben meghirdeti a különböző tanulmányi versenyeket, melyek igen széles spektrumúak, így a tanulásban akadályozott gyerekek számára is megrendezésre kerül ez a program.

“Nagy öröm, hogy most nem csak azok az intézmények hozták el diákjaikat, amelyek egyébként is jelen szoktak lenni az ilyen típusú versenyeken, hanem egy olyan intézmény is, amely nem szokott részt venni ezen a megmérettetésen. Így már hat csapat fogja megmutatni, hogy mit is tanult” – tette hozzá.

Fotó: Hevesi Hírportál/Jakab Tibor

 

 

 

                  

 

 

Hozzászólások lezárva.