2024. May 1. Fülöp, Jakab napja

Hevesi sikerek: több dobogós helyezés az országos bajnokságon

0

Egy arany, egy ezüst és egy bronz a dobogós hevesi atléták mérlege az országos bajnokságon.

Felemásra sikerült a hevesi atléták szereplése a Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnokságon, amelyet az idén Miskolcon rendeztek meg. Míg gerelyhajításban elmaradtak a várt eredmények, addig a súlylökők a várakozásnak megfelelően szerepeltek az országos megmérettetésen. 

A csapat egyetlen futóatlétája KOVÁCS JANKA volt, aki az újoncok között a 300 méteres síkfutásban indult. Az időeredménye 47,40 másodperc lett, ami csupán 0,09 másodperccel marad el a saját legjobbjától. Ezzel együtt Jankának nem sikerült a nyolc közé verekednie magát, és a mezőny második felében végzett.

A serdülő fiúk gerelyhajító versenyében három atlétánk is indult. MEGYERI DÁVID sajnos mindhárom dobását belépte, így érvénytelen kísérlet nélkül fejezte be a versenyt. Az eset szomorú, hiszen az egyéni csúcsához közeli eredménnyel a hat között végezhetett volna.

HORVÁTH LÁSZLÓ ugyanebben a versenyszámban szintén elmaradt az egyéni legjobb eredményétől. A legjobb dobása 36,26 méterre sikerült, amellyel végeredményben a 13. helyezést szerezte meg.

Az egyetlen nyolcas döntőbe jutott gerelyhajítónk DÁNYI PÉTER volt, aki 43,52 méteres legnagyobb dobásával a hetedik helyet tudta elérni. Péter teljesítményére hatással volt az is, hogy a negyedik sorozattól kezdve elkezdett esni az eső, ami szinte végig kitartott.

Ugyanebben a korosztályban a lányok gerelyhajító versenyében TÓTH LILLA állt rajthoz, és sajnos neki sem volt szerencséje. A második kísérletét a versenybírók azért vették el, mert a gerelynek úgymond „nem volt hegye” – vagyis nem az érintette először a talajt. A harmadik kísérletét pedig belépés miatt vették el a bírók. Nagy kár, mert mindkét érvénytelen dobása jelentősen jobb volt, mint az elsőre sikerült 31,69 méter, amellyel végül a 9. helyen fejezte be a versenyt, tehát a nyolcas döntő neki sem sikerült.

NOVÁK ENIKŐ súlylökő, elmaradva az egyéni legjobb eredményétől, 10,15 métert lökött, amellyel a tízedik helyet szerezte meg. Ugyanitt SZABÓ LUCA 10,58 métert teljesített, amellyel végeredményben a nyolcadik helyen végzett.

Most pedig jöjjenek a jobb hírek!

A serdülők fiúk súlylökő versenyében BALOG MÁRTON állt rajthoz. A verseny nagy részében 14,10-14,20 méter körüli lökésekkel a 4-5. helyen állt. Ám az utolsó sorozatra összekapta magát, és egy kiváló, 14,97 méteres lökéssel feljött a harmadik helyre, ezzel BRONZÉRMES lett!

Úgyszintén remekül sikerült a három újonc fiú súlylökőnk versenye is. KOVÁCS KRISTÓF három alkalommal javította meg az egyéni csúcsát, és 11,10 méteres eredménnyel az igen előkelő hatodik helyet szerezte meg.

CSINTALAN DÁNIEL szintén egyéni csúcsot javított, és pályafutása során először jutott 13 méter fölé; a 13,08 méteres legjobb eredményével EZÜSTÉRMES lett! Aki pedig megelőzte, nem más, mint edzőtársa: BARTA ZOLTÁN 21 centimétert javítva az egyéni legjobbján, 13,42 méteres eredményével országos bajnok és ARANYÉRMES lett!

Atlétáink éremkollekciója tehát teljes: egy-egy arany-, ezüst és bronzérmet hoztak haza.
Gratulálunk a versenyzőnknek, és KOVÁCS GYULA edzőnek!

Fotó és háttér: Megyei István

A versenyen készült fotók, az alábbi linkre kattintva tekinthetők meg: https://photos.app.goo.gl/3STkAWZGVe1553qq8

Hozzászólások lezárva.